Bălți - Forumul orașului

Balti City Forum. Форум города Бельцы
 
SiteSite  eng  rus  fr  it  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  Conectare  AcasaAcasa  

Distribuiți | 
 

 Personalitati ale orasului...

In jos 
AutorMesaj
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: Personalitati ale orasului...   Sam 02 Sept 2006, 17:59

aici vor aparea acei oameni care sunt mandria orasului .. si care au facut/ sau nu au facut ceva pentru acest oras si nu numai...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
ProRock
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 59
Varsta : 32
De unde : Balti, Chisinau
Data de inscriere : 04/10/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Mier 04 Oct 2006, 19:41

avem, dar toti sunt de pe timpul sovietic...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.rupere.md
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Lun 09 Oct 2006, 15:59

Sunt vreo cateva capete pe niste afise din centrul orasului, dar adevarul este ca prima data aud de ei, si am impresia ca majoritatea is niste fosti militari rusi...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
Admin
Admin
avatar

masculin Numarul mesajelor : 131
Varsta : 88
Data de inscriere : 09/08/2006

MesajSubiect: Personalitatile orasului Balti   Dum 15 Oct 2006, 18:04

ProRock a scris:
avem, dar toti sunt de pe timpul sovietic...
nu chiar toti, Wink din fericire.
Bine , hai sa va pun niste info despre citeva personalitati ai orasului Balti, sa stiti ca avem cu ce ne mindri, nu doar cu militarii rusi Laughing . Daca cineva nu-i deacord, ==> comentariile si , sugestiile sunt binevenite :

MIHAI VOLONTIR

Nascut la 9 martie 1934 in satul Glinjeni, Rezina si-a facut studiile la Scoala pedagogica din Orhei (1952-1955). Din 1957 pina in prezent actor la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Bălți.

Debuta la "Moldova-film" in 1967 in celebrul film al lui Gheorghe Voda si Vlad Iovita "Se cauta un paznic".
Un remarcabil talent. Este invitat sa joace in filme montate la studiouri din Rusia. Rolul lui Budulai ii aduce celebritate. Figura marcanta a filmului moldovenesc din anii 70-80.

Filmografie:

Se cauta un paznic, Ivan Turbinca,1967;
Aceasta clipa, Mihai Adam, 1968;
Singur in fata dragostei, Obada, 1969;
Zece ierni penrtu o vara, Ilie, 1969;
Povirnisul, Andrei Spirea, 1970;
Al patrulea, Bonar ("Mosfilm"), 1972;
Acest dulce cuvint – libertate, Carlos ("Mosfilm"), 1972;
Dimitrie Cantemir, Dimitrie Cantemir, 1973;
Podurile, Petrache, 1973;
Barbatii incaruntesc de tineri, Andrei Razlog, 1974;
Nu crede tipatului pasarii de noapte, Ion Musteata, 1976;
Povestea lui Fat-Frumos, Pasarila, 1977;
Radacinile vietii, Batir, 1978;
Fii fericita, Iulia! Radu, 1983;
Tiganul, Budulai, ("Ekran"), 1984 s.a.

Premii si diplome:
Premiul National, 1971.
Premiul National al Federatiei Ruse, 1980.
Premiul Fratii Vasiliev, Federatia Rusa, 1980.
Artist al poporului, 1984.

Nu demult, Volontir risca sa ramana orb din cauza unei boli care-i afecta vederea. Deoarece este sarac, guvernul de la Chisinau a decis sa-i acopere cheltuielile pentru operatia chirurgicala din fondul sau de rezerva.


iar acum sa trecem la sport:

Vadim Vacarciuc

Nascut la 1 octombrie 1972 , in satul Răuțel. Sportiv halterofil.
In 1997 devine campion mondial.
A absolvit Universitatea de stat Alecu Russo din Balti.
A ocupat locul 5 de la olimpiadele de la Atlanta (96) si Sydney(2000).
Decorat cu ordinul "Gloria Muncii".


Bun, despre cei de mai sus , sunt sigur ca stiati.

Cine a auzit, sau a citit despre "persoana care a amenintat sa se autoincendieze in centrul orasului", in caz ca monumentul lui lenin va fi reinstalat? Clar ca nu u e o personalitate doar din cauza asta, dar dadorita actiunilor indeplinite pe parcursul intregii vieti. Ok, hai sa vedem mai concret cine-i si ce prezinta aceasta persoana (si ce info am putut gasi despre el):


Gheorghe Briceag

Cunoscut aparator al drepturilor omului in R. Moldova si presedinte al Filialei Balti a Comitetului Helsinki pentru Apararea Drepturilor Omului, acum in varsta de 78 de ani, Gheorghe Briceag, a fost condamnat, in anii '40 ai secolului trecut, de puterea bolsevica la zece ani de GULAG si mai apoi la sapte ani de exil pentru ca a organizat unul dintre primele grupuri de rezistenta antisovietica din Basarabia.

Mos Gheorghe Briceag, laureatul Premiului Homo Homini, era copil, avea 16 ani cand a luat–o spre Prut, ascunzand listele de patrioti. La un moment a inteles ca este urmarit si ca nu are scapare. "Le–am mancat in graba. Cate am dovedit am mancat, restul le–am ascuns in zapada, dar nu le–am dat nici un nume." Ce gust au oare listele cu patrioti mestecate in doua cu zapada? L–au ajutat listele dosite in sangele lui sa indure apoi gerurile Siberiei unde a fost surghiunit? Au ajuns oare prin sistemul metabolic numele lor in sangele lui Gheorghe Briceag? A simtit el oare vreodata dupa asta cum e gustul libertatii sau au aflat vreodata patriotii ca Gheorghe Briceag nu i–a tradat niciodata? Cel care a inghitit listele e singur acum, sub un nou regim care se inchina la Lenin si care aduna in dosare noi liste cu patrioti.

"Chiar daca imi dadeam foc, monumentul ar fi fost adus in centrul orasului. Acest lucru insa nu s–a intamplat, pentru ca un sir de institutii mass–media au mediatizat pe larg evenimentele respective", a declarat intr–o conferinta de presa Gheorghe Briceag, specificand ca presa a reusit sa atentioneze atat opinia publica din Moldova, cat si cea internationala despre pericolele reinstalarii ilegale a monumentului lui Lenin in Balti. In context, Briceag a declarat ca acolo unde presa nu tace, este loc si pentru respectarea drepturilor omului.

De mentionat ca Gheorghe Briceag a intrat recent (27 aprilie 2005) in posesia Premiului Homo Homini ("Premiul pentru Demnitate Umana") pentru anul 2004, oferit de Fundatia People in Need. Ceremonia de inmanare a premiului s–a produs in cadrul Festivalului de film documentar "One World Human Rights" ("Drepturile Omului in Lume"), care s–a desfasurat la Praga intre 27 aprilie si 5 mai sub egida ex–presedintelui ceh Vaclav Havel si autoritatilor Republicii Cehe. Gheorghe Briceag este unicul reprezentant al R. Moldova, care s–a invrednicit de acest premiu si al saptelea din lume. Premiul Homo Homini i–a fost acordat pentru contributia la protectia drepturilor omului in R. Moldova si pentru opunerea sa procesului de reinstalare a simbolurilor si ideologiei sovietice. La Praga, Gheorghe Briceag a fost si unul dintre cei cinci membri ai juriului la editia a saptea a Festivalului "One World Human Rights", manifestare care face parte dintr–o retea de 200 de festivaluri video/audio din Europa.

In noiembrie trecut, doi jurnalisti cehi au realizat un film documentar despre protestele din Balti legate de intentia autoritatilor de a instala in centrul orasului monumentul lui Lenin. Filmul a fost realizat de televiziunea ceha si difuzat de acest post TV. Unul dintre principalii protagonisti ai filmului este Gheorghe Briceag.

hmmm, eu zic ca-i bravo


Eugen Coșeriu

Eugen Coșeriu (sau Eugeniu Coșeriu, Eugenio Coseriu, născut la 27 iulie 1921, comuna Mihăileni, județul Bălți, azi în Republica Moldova, decedat pe datat de 7 septembrie 2002, Tübingen, Germania) a fost un filolog romanist. Doctor în Filologie și Filosofie, autorul unui număr de peste 50 de volume și a mii de pagini de exegeză, al unor noi teorii despre principiile fundamentale ale filologiei, contribuie la îmbogătirea metodologiei disciplinelor lingvistice. A fost ales membru de onoare al Academiei Române (1991). Conform afirmației lui Mircea Borcilă (Universitatea din Cluj), Eugen Coșeriu a fost "cel mai strălucit exponent al culturii române în planul universal al științelor omului".
Studii:
Eugen Coșeriu a absolvit liceul "Ion Creangă" din orașul Bălți, apoi și-a continuat studiile în filologie la universitățile din Iași, Roma și de filosofie la Universitatea din Milano. Între 1950 și 1963 a predat la Universitatea din Montevideo, Uruguay, între 1961 și 1963 fiind profesor-invitat și la Universitatea din Bonn, Germania. Din 1963 și până la sfârșitul vieții a fost profesor la Tübingen. Mai multe generații de discipoli ai lui Eugen Coșeriu constituie Școala de lingvistică de la Tübingen. A fost Doctor Honoris Causa al aproape 50 de universități din întreaga lume.
În urma propunerii administratiei bibliotecii si a sectiei cultura din cadrul primariei orasului, din 2005, biblioteca municipala din Balti îi poarte numele.
Mai multe informatii despre aceasta personalitate o puteți găsi aici


Colea Rautu - nume real: Colea Rutkovski
Născut la Bălți pe data de 18 noiembrie 1912 (pe atunci in Imperiul Rus)
Actor
A absolvit Academia de arta dramatica din Bucuresti.

Filmografie
Actiunea Zuzuc (1984)
Duelul (1981) - Grigore Maimuca
Actiunea "Autobuzul" (1978)
Accident (1977)
Toate panzele sus! (1976)
Lupul marilor (1971) - Pete
Castelanii (1964)
Setea (1961)
Desfasurarea (1954)


Nu stiu daca sunteti la curent ca in oras, mai innainte, exista o comunitate evreiasca foarte importanta (ex: in 1930 populatila Baltului era de 35 000 de persoane dintr-e care 20 000 evrei , 10 000 români, 5 000 ucrainieni si rusi).
Lia van Leer
Doamna Lia van Leer, acum in virsta de 82 de ani ( s-a nascut la Bălți, [atunci in Romania]), este o personalitate marcanta a cinematografiei israeliene, in 2004 a primit Premiul Israel pentru contributia determinanta la dezoltarea culturii cinematografice din Israel. Distinctia ia fost acordata in calitate de fondatoare si directoare a Cinematecii din Ierusalim si a Festivalului International de film care se desfasura in 2004 la Ierusalim pentru a 21 oara. Ea a venit in tara in anul 1940, sa-si viziteze sora, si nu s-a mai inapoiat in Romania din pricina razboiului. S-a casatorit cu Wim van Leer (1913-1992), inginer, pilot, ziarist, dramaturg si producator de film stabilindu-se la Haifa unde au infiintat, in 1955, primul cineclub din tara. "Atunci nu era televiziune, povesteste ea, si aveam un proiector de 16 mm, primit cadou de la socrul meu. In fiecare vineri invitam prieteni sa vizioneze filme. Casa noastra a devenit cea mai populara din Haifa".

Curind din acest cineclub s-a nascut Cinemateca din Haifa. Colectia personala de filme s-a dezvoltat cu timpul, astfel ca in 1960 s-a intemeiat pe baza ei Arhiva Israeliana de filme, acceptata in 1963 ca membru al Federatiei Internationale de Filme.In 1973 sotii Van Leer s-au mutat la Ierusalim unde, cu ajutorul primarului Teddy Kolek si al Fundatiei "Ierusalim", au construit, vis-a-vis de zidurile Orasului Vechi, in 1981, sediul permanent al Arhivei Israeliene de Film, al Cinematecii, si al Festivalului International de film ( infiintat in 1984). Activitatea Liei van Leer a fost recunoscuta pina acum prin decernarea multor premii nationale si internationale, printre ele: Premiul decernat de presedintele Haim Hertzog pentru activitatea sa voluntara (1988), distinctiile franceze "Cavaler al Artelor si Literaturii" si "Cavaler al Legiunii de Onoare", Premiul pentru intreaga sa viata pusa in slujba cinematografului acordat de Academia Israeliana de film (1998).

Al doilea laureat al Premiului Israel 2004 originar din Romania este Moshe Schnitzer, fondator al industriei israeliene de diamante, Presedinte de onoare al Bursei israeliene de diamante, pe care a condus-o efectiv timp de trei decenii; el a deschis in aceasta perioada in numeroase tari piete de desfacere pentru industria israeliana de diamante - apreciata azi la 14 miliarde dolari. Moshe Schnitzer a fost si presedinte al Federatiei Mondiale a burselor de diamante si conducator al Institutului de diamante din Israel. In anul 2000, cand a implinit 80 de ani, numele sau a fost acordat Centrului de diamante din Ramat Gan.


Ultima editare efectuata de catre in Joi 30 Noi 2006, 17:05, editata de 6 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://balti.110mb.com
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Vin 27 Oct 2006, 14:22

AM auzit ca i-au propus lui Volontir sa numeasca in numele lui piata aceea cu trei copaci si 4 randuri de flori de langa statia din centru si nu prea a fost incantat di a refuzat ... nu a vrut sa ii ramana inscris numele ...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
dumitru
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 34
De unde : BL
Data de inscriere : 09/08/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Vin 27 Oct 2006, 18:20

sasha a scris:
AM auzit ca i-au propus lui Volontir sa numeasca in numele lui piata aceea cu trei copaci si 4 randuri de flori de langa statia din centru si nu prea a fost incantat di a refuzat ... nu a vrut sa ii ramana inscris numele ...
da, da Laughing
Însa vad ca pina la urma, (colegii de la teatru, au decis sa-i immortalizeze numele mai cumsecade) :
Citat :
O sala-studio din Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Balti poarta numele artistului poporului Mihai Volontir – O decizie in acest sens a adoptat administratia teatrului baltean 18.10.2006 ...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.myspace.com/patsanidelabalti
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Vin 03 Noi 2006, 21:26

da... asta mi se pare mult mai eficient si mai plakut... decat o piatza in care numai mizerie vei gasi intotdeauna...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Joi 09 Noi 2006, 15:20

Un top al jurnalistilor din Balti

- Jurnalistul anului 2005” la Balti ->redactorul-sef al saptamanalului „SP”, Slava Perunov;Publicistul baltean Iulius Popa de la „Literatura si Arta” il urmeaza pe Slava Perunov la aceasta categorie.
- Speranta anului a fost recunoscuta Angela Lesco de la Agentia DECA-press, urmata de Anisoara Butnariuc de la „Spirit Romanesc / „Astazi”.
-„Jurnalistul omniprezent” a fost recunoscuta Nelly Uncuta, jurnalista la „Makler. Editie de Balti”
-Cea mai sexy jurnalista de la Balti a fost desemnata Galina Josanu (reporter-prezentator la TV6-Balti, iar cel mai sexy jurnalist – Igor Catana de la Agentia DECA-press.

mai multe la http://www.moldopresa.blogspot.com/
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
dumitru
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 34
De unde : BL
Data de inscriere : 09/08/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Joi 09 Noi 2006, 15:39

sasha a scris:
-Cea mai sexy jurnalista de la Balti a fost desemnata Galina Josanu (reporter-prezentator la TV6-Balti...
mai multe la http://www.moldopresa.blogspot.com/
da cine-i asta ca n-o stiu, ... n-ai vre-o fotografie de-a ei ?
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.myspace.com/patsanidelabalti
*_crys_*
rebeonak
avatar

feminin Numarul mesajelor : 6
De unde : BaltiCity
Data de inscriere : 11/08/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Joi 09 Noi 2006, 17:35

uite acolo este ea pe fotografie, as zice o ,,femeie'' de vreo 30 si ceva de ani. eiii daca ea e sexy ap....
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
dumitru
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 34
De unde : BL
Data de inscriere : 09/08/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Joi 09 Noi 2006, 17:40

clar Wink
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.myspace.com/patsanidelabalti
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: sexy woman...   Joi 09 Noi 2006, 18:11eeeee....
asa sunt jurnalistele la Balti... Sad
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
Admin
Admin
avatar

masculin Numarul mesajelor : 131
Varsta : 88
Data de inscriere : 09/08/2006

MesajSubiect: Personalitati marcante   Joi 30 Noi 2006, 18:00

Personalitati marcante ale stiintei si culturii romanesti,
care si-au facut studiile la Liceul ,,Ion Creanga”


Eugeniu Coseriu – lingvist ilustru cu renume mondial;
Valentin Mandacanu – distins linvist (Chisinau);
Nicolae Testemiteanu – profesor universitar, doctor habilitat in medicina,rector al Universitatii de Medicina din Chisinau,ministru al Ocrotirii Sanatatii;
Vitalie Belousov – profesor universitar, rector al Universitatii Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iasi;
Alexandru Nacu – profesor universitar,doctor habilitat in medicina, Membru de Onoare al Academiei de Stiinte din Moldova;
Nicolae Botnariuc – academician al Academiei Romane;
Boris Cazacu – academician;
Valentin Belousov – membru corespondent al Academiei de Stiinte Pedagogice din fosta URSS;
Constantin Tabarna – doctor habilitat in medicina, Membru de Onoare al Academiei de Stiinte din Moldova, expert parlamentar (Bucuresti);
Alexandru Budisteanu – doctor arhitect, presedinte al Uniunii vorbitorilor de limba engleza din Romania;
Ovidiu Creanga – inginer chimist, umorist (Toronto, Canada);
Sergiu Grossu – scriitor (Bucuresti);
Vadim Pirogan –scriitor (Chisinau);
Boris Movila – publicist (Chisinau);
Vasile Coroban – renumit critic literar (Chisinau);
Vlad Bejan - doctor in stiinte (Iasi);
Nicolae Oanea – profesor universitar, doctor in biologie (Chisinau);
Victor Gheteul – profesor universitar,doctor habilitat in medicina (Chisinau).
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://balti.110mb.com
ProRock
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 59
Varsta : 32
De unde : Balti, Chisinau
Data de inscriere : 04/10/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Mar 05 Dec 2006, 17:48

ei shi eu pe nimeni nu cunosc, nish nam auzit de ei..hz
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.rupere.md
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Joi 07 Dec 2006, 14:17

ap daca toti au luat-o la fuga din orasul nostru.... si daca nu au ajuns in capitala au ajuns in afara tarii...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: Marian Lupu   Joi 14 Dec 2006, 17:54

Dar stia cineva ca Presedintele Parlamentului - domnul Marian Lupu e baltean , adica mai exact s-a nascut la Balti... iaka am aflat si eu azi...Citat :
LUPU Marian
Presedintele Parlamentului Republicii Moldova
Nascut la 20 iunie 1966 in municipiul Balti.
Este moldovean de nationalitate.

http://www.parlament.md/structure/deputees/LUPUMarian/
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
ProRock
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 59
Varsta : 32
De unde : Balti, Chisinau
Data de inscriere : 04/10/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Vin 15 Dec 2006, 15:41

hz, shi eu azi am aflat... de la tine Smile
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.rupere.md
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: Personalitatile anului 2006   Dum 14 Ian 2007, 19:53

Personalitatile anului 2006 dupa ziarul SP

"
- Vasile Panciuc , primarul municipului
: " In 2007 se va realiza o reparatie capitala a doua poduri.De asemenea se pregatesc proiecte de reinnoire a drumurilor si trotuarelor.Baltiul trebuie sa atraga atat investitori din tara, cat si pe cei de peste hotare". ( Am impresia ca anul acesta vor fi alegerile locale, nu cumva de asta se apuca primarul de lucru?)

- Valentina Tovstenko, membru al Societatii de protectie a animalelor : " Anul curent , pentru prima data, in municipiul nostru a fost infiintata societatea de protectie a animalelor. La moment societatea exista pe contul catorva entuziasti. Desi nu dispune de numerosi angajati si nu are fonduri banesti de invidiat, anul curent , societatea a salvat de la pieire zeci de animale, multora li s-au gasit stapani"

-Igor Grabucea- vice-campion al Europei la haltere, maestru in sport de categorie internationala.

- Alexandra Demciuc - Miss Moldova 2006 - studenta la Facultate de economie din Universitatea din Chisinau

-Mihail Ciucur ".. am dori ca anul acesta sa fie unul deosebit. Planificam ca orasul nostru sa fie o Olanda inecata de o mare de flori. "

-Mihail Vronskin - profesor , membru-corespondent al Academiei de Stiinte RM. In anul 2006 a publicat 4 carti : "Tehnologiile prelucrarii culturilor de camp, maladiile lor si insectele care le prejudiciaza", "Vo sadu li, v ogorode" , " Bazele psihologice ale managementului" , " Piata mondiala a culturilor agricole". In perioada activitatii stiintifice si profesorale , a scris mai mult de 359 de lucrari.

- Irina Morari , conducatorul teatrului de estrada “Menestrelli” , director al fondului de bninefacere “ Menestrell- Art”, anul trecut s-a ocupat de organizarea primului Festival al Cantecului de Estrada “Barza de cristal – 2006 “ (mun . Balti)

-Serghei Iordan, consilier municipal , reprezentantul fractiunii “ Plai”- unul din participantii cei mai activi ai adunarilor Consiliului municipal.

- Victor Corcodel, director al intreprinderii municipale ‘ Apa – Canal” . In anul 2006 , sub conducere domniei sale , a inceput construirea a doua rezervoare de apa cu volumul de 16 tone si a inceput reparatia capitala a apeductului orasenesc.

- Igor Neaga , directorul filialei baltene RED-NORD. Anul trecut a fost recuperate cea mai mare parte a iluminarii strazilor , precum si a celor principale si a pietelor.Pana la 1 iulie toate strazile vor fi illuminate.

- Igor Litvinenko, prezidentul clubului auto “Nord Racing” In aprilie 2006 a fost organizata a doua etapa a campionatului auotslalom.

- Tatiana Neghina, director al inspectoratului fiscal territorial Balti, care se afla in aceasta functie din a. 2006.

- Anastasia Ursu si Anastasia Vascautan, solistele teatrului “Menestrelli”. Toamna anului trecut au devenit castigatoarele concursului “ Roza vanturilor 2006” ( or.Moscova)

- Olga Scegoleva, liderul ONG “Lariola” . Reprezinta una din cele mai active organizatii obstesti baltene , care a realizat mai multe actiuni de binefacere pentru copii din familii social- vulnerabile.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
ProRock
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 59
Varsta : 32
De unde : Balti, Chisinau
Data de inscriere : 04/10/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Mier 17 Ian 2007, 12:11

numai de panciuc am auzit...de altii...hm, de unde sau luat...stranii personalitati in balti...hm
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.rupere.md
dc
rebeonak
avatar

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 19/10/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Joi 22 Feb 2007, 20:32

Leferitor la masajul din 30 Noi 2006 cu Coseriu, Mandacanu, etc:
Cum adica, n-ai auzit? Nici macar de primii trei? (apropo, se scrie corect Nicolae Testemit,anu) Nu zic sa cunosti ceva concret, macat numele sigur ai auzit, nu-ti amintesti, atata doar.

Daca gasiti mai multa informatie despre fiecare, poate o puneti pe pagina cu personalitatile orasului.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Admin
Admin
avatar

masculin Numarul mesajelor : 131
Varsta : 88
Data de inscriere : 09/08/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Joi 22 Feb 2007, 22:06

dc a scris:
...(apropo, se scrie corect Nicolae Testemit,anu) Nu zic sa cunosti ceva concret, macat numele sigur ai auzit, nu-ti amintesti, atata doar.

Daca gasiti mai multa informatie despre fiecare, poate o puneti pe pagina cu personalitatile orasului.
Am copiat asa cum era scris pe pagina Universitatii de stat din Balti. Dar cred ca ai dreptate, corect va fi Nicolae Testemițanu.
Am sa-i gasesc vre-o fotografie, mai multa informatie pe care o voi adauga pe pagina cu personalitatile.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://balti.110mb.com
sasha
bălțean(că)
avatar

masculin Numarul mesajelor : 104
Varsta : 34
De unde : MD
Data de inscriere : 02/09/2006

MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   Sam 30 Aug 2008, 14:57

Apropo de Testimitanu, am auzit ca a fost o adevarata personalitate in medicina, si cica a murit in timp ce dansa Lavanda cu o colega de de facultate.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://basarabia.discutfree.com
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Personalitati ale orasului...   

Sus In jos
 
Personalitati ale orasului...
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Bălți - Forumul orașului :: Orasul nostru :: Balti City-
Mergi direct la: